Wie is Dagaz?

Dagaz is de naam van een runenteken en betekent letterlijk ‘dag’. Dagaz is het innerlijk licht dat steun geeft in de duisternis. Het teken heeft de vorm van een lemniscaat, symbool voor de zich eeuwig herhalende cycli van dag en nacht, de seizoenen, leven en dood. Dagaz staat voor duidelijkheid, hoger bewustzijnsniveau en het pad van de bestemming.

Ik gebruik Dagaz als pseudoniem voor het schrijven over levensbeschouwelijke onderwerpen vanuit mijn eigen levensvisie. Ik heb voor Dagaz gekozen omdat ik dit een mooie naam vind die de lading dekt van wie ik ben en waar ik voor sta.

Na mijn commerciële hbo-opleiding heb ik in het bedrijfsleven gewerkt, steeds in rollen waarbij zowel het resultaat als de mens centraal stonden. Sinds 2015 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf, Zin & Zin, als trainer/coach op het gebied van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast ben ik actief als lid van het Hoofdbestuur van Vereniging Yarden, met in portefeuille voorlichting- en bewustwording op het gebied van sterven, verlies en rouw.

Door mijn altijd al aanwezige interesse voor thema’s rond leven, dood en zingeving heb ik tijdens mijn loopbaan de hbo-opleidingen Polyenergetische therapie en Zingeving & spiritualiteit gevolgd. Het frustreerde me in eerste instantie dat mijn studiegenoten me ‘te rationeel’ vonden, terwijl vrienden en collega’s me ‘te spiritueel’ vonden. Uiteindelijk realiseerde ik me dat hier juist mijn kracht ligt: ik begrijp zowel de rationeel als de spiritueel ingestelde mens en kan de verbinding leggen tussen beide werelden: niet of-of maar en-en.

Op basis van alles wat ik tot nu toe heb gelezen, gehoord, ervaren, doorvoeld en doordacht, heb ik een duidelijke eigen levensvisie ontwikkeld, van waaruit ik ben gaan schrijven.


Annemieke Mars